Horti Family Day

Horti Family Day

De Nederlandse tuinbouw drijft vanaf haar ontstaan op de kracht en ondernemingsgeest van de familiebedrijven. Een kracht die we moeten koesteren. Maar we moeten ook de werkelijkheid onder ogen zien: familiebedrijven veranderen.

Horti Business, Family Business

Op 29 september 2023 organiseert Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen dan ook de eerste Horti Family Day. Met een keynote van Meiny Prins, CEO van greentechbedrijf Priva: een familiebedrijf dat al bestaat sinds de introductie van de houtkachel in Tuinbouw Nederland. Meiny Prins geeft haar visie op de toekomst van de familiebedrijven in de tuinbouw.

De Horti Family Day vindt plaats op de Priva Campus aan de Zijlweg 3 in De Lier. Tijdens deze dag kunt u als ondernemers(gezin) samen met u (toekomstige) opvolgers deelnemen aan het plenaire programma en een aantal interessante workshops. Uiteraard is er voldoende tijd voor netwerken. Ook stellen we u in de gelegenheid om mee te denken over welke thema’s er in de innovatieagenda van Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen moeten komen vanuit het perspectief van de familiebedrijven.

Voorlopig programma

13:00-13:10 Opening door dagvoorzitter Harrij Schmeitz, IMPACT2025
13:10 – 13:15
HORTI BUSINESS = FAMILY BUSINESS
13:15- 13:45FAMILY BUSINESS TO THE NEXT GENERATION – door Meiny Prins – CEO en Family co-owner Priva

“Meiny Prins is CEO en tweede generatie eigenaar van het familiebedrijf Priva. In ruim zestig jaar groeide dit bedrijf uit van lokale importeur van oliegestookte kachels tot internationale speler op het gebied van duurzame, high-tech oplossingen voor tuinbouw, gebouw-automatisering en robotisering, met ruim 700 medewerkers en 14 vestigingen over heel de wereld. In haar inleiding laat Meiny ons zien welke kansen en uitdagingen zij is tegengekomen in de afgelopen jaren en toont ze haar visie op de toekomst.”
13:45-  14:15KAN EEN FAMILY BUSINESS SUCCESVOL BLIJVEN? – door Louis Cauffman – Director SOLT.E.A.M

Louis Caufman publiceerde onlangs zijn praktisch boek over de uitdagingen in het ontwikkelen en blijven van een succesvol familiebedrijf. Hij neemt u mee in zijn visie op het complexe proces het bedrijf over te dragen aan een nieuwe generatie.

14:00-15.00 PAUZE


TRACK 1 – MONEY
Neem deel aan de workshop over de (on)mogelijkheden voor financiering van Family bedrijven. Stel je vragen!

Ronde 1 – 15:00
Sjoerd Hardeman – Senior Economist Rabobank
Arne Bac – Sector Manager Tuinbouw Rabobank

Ronde 2 – 15:45
Sjoerd Hardeman – Senior Economist Rabobank
Arne Bac – Sector Manager Tuinbouw Raboban


TRACK 2 – ENTERPRENEURSHIP

Heb je een vraag? Zit je met een case over ondernemersschap?
Stuur deze in en bespreek hem in een 15 minuten speed date met
Louis Caufmann

Speedconsult 1 – 15:00
Speedconsult 2 – 15:15
Speedconsult 3 – 15.30
Speedconsult 4 – 15:45
Speedconsult 5 – 16:00
Speedconsult 6 – 16:15

TRACK 3 – NEXT GENERATION
Hoe kun je als ondernemer gelukkig blijven in de digitale wereld?

Workshop ronde 1 – 15:00
Workshop ronde 2 – 15:45
16:30-17:00DÉ SUCCESFORMULE VAN HET FAMILIEBEDRIJF: INFORMEEL MANAGEMENT

Arne Bac is sectormanager tuinbouw bij Rabobank, daarnaast is hij agrarisch ondernemer. Hij ervaart in zijn werk dagelijks dat juist in uitdagende tijden zoals nu, krachtig ondernemerschap een must is om crisissen te overleven en naar de toekomst mentaal en financieel fit te blijven. Daarmee is ondernemerschap een belangrijke ‘asset’ voor financiers zoals banken maar ook Private equity partijen. Sjoerd Hardeman is econoom bij RaboResearch, de onderzoeksgroep van Rabobank. Hij richt zich in zijn onderzoek op de factoren die bijdragen aan het succes en falen van bedrijven in transitie. Met name de kwaliteit van de eigen organisatie heeft daarbij zijn aandacht. Arne en Sjoerd nemen u mee in de uitkomsten van uniek wetenschappelijk onderzoek naarde vraag waarom familiebedrijven beter presteren dan vergelijkbare bedrijven en zullen de uitkomsten spiegelen aan de tuinbouwpraktijk.
17:00 – 17:15
17:15
QUICK SCAN; HET FAMILY BEDRIJF EN DE TOPSECTOR T&U KENNIS & INNOVATIE AGENDA
Korte digitale enquete met de zaal over hoe de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen kan helpen het familiebedrijf te versterken onder leiding van dagvoorzitter Harrij Schmeitz.Afsluiting en netwerken