T&U Innovation Day

T&U Innovation Day

Op 9 november 2023 vindt de vijfde editie van de uitreiking van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen #impact2025 International Innovation Prize plaats.

In deze vijfde jubileum editie staat het thema gezondheid centraal, met in het bijzonder de innovaties die bijdragen aan het gezonder eten & leven en de bijdrage aan ons klimaat van Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Oplossingen & Innovaties die hieraan werken/bijdragen komen in aanmerking voor de award.

Inspiration Talks

VOEDINGSTUINBOUW ALS BASIS VOOR DUURZAME ZORG VOOR PLANEET EN PATIENT 
Cathy van Beek, Voorzitter van het Groenten & Fruit Huis, gepokt en gemazeld in de (duurzame) zorg bestuurlijk zowel als vanuit toezicht, neemt ons mee in haar visie hoe we als voedingstuinbouw een rol kunnen en moeten gaan spelen in het vraagstuk van Planetary Health. Duurzame Voedingstuinbouw als uitgangspunt en uitdaging!

Cathy van Beek
Voorzitter van het Groenten & Fruit Huis

Meer informatie:
https://groentenfruithuis.nl/

ZELFS TUSSEN DE BLOKKENDOZEN IS GROEN EEN ONMISKENBARE OPLOSSING; WERKLANDSCHAPPEN VAN DE TOEKOMST

Binnen een unieke samenwerking tussen o.a. VHG, IVN, Min. LNV, groen onderwijs en VNO/NCW is er een programma gestart om het bedrijventerrein van de toekomst een groene “nevenfunctie” te geven. Marc van Rosmalen van VHG neemt u mee hoe bomen, bloemen en planten een cruciale rol spelen in deze unieke transitie van grijs naar fleurig.

Marc van Rosmalen
Directeur Koninklijke VHG & Bestuurslid Stichting Werklandschappen van de Toekomst

Meer informatie:
https://www.ivn.nl/aanbod/werklandschappen-van-de-toekomst/

Inspiration Visits

Innovatie start met ontwikkeling van nieuwe producten. Gedurende het T&U Innovation Prize Event krijgen de bezoekers de keuze uit twee rondleidingen op de Wageningen Campus. 

Optie 1
NPEC; HET BEGINT BIJ DE PLANT
NPEC is een state-of-the-art facility voor phenotyping om de genetische eigenschappen van de plant in interactie met haar omgeving, het milieu te onderzoeken. 

Meer weten over NPEC:
https://www.npec.nl/ 

Optie 2
HIVE, UNILEVER’S FOOD INNOVANTION CENTER; VAN PLANT NAAR PRODUCT
HIVE is Unilever’s Global Innovatie Center voor Food op de Wageningen Campus. Hier werken 500 food innovators aan het voedsel van morgen. Een kijkje in de proefkeuken van een van werelds grootste voedselproducenten. 

Meer weten over HIVE:
https://www.hive.unilever.com/ 

Programma

TijdBeschrijving
12.30 uurOntvangst met een broodje
13.00 uurOpening door dagvoorzitter Harrij Schmeitz
13.10 uurStart-Up Pitches top 5
14.00 uurInspiration Talk; Cathy van Beek 
14.20 uurBreak
14.30 uurInnovation Visits naar NPEC of HIVE
15.30 uurBreak
15.40 uurTUx-pitches
16.15 uurInspiration Talk; Marc van Rosmalen
16.35 uurPrijsuitreiking start-up innovation price & TUx-pitches
17.00 uurAfsluiting en netwerkborrel
18.00 uurEinde

Locatie

Wageningen Campus – Congrescentrum Omnia
Gebouw 105
Hoge Steeg 2
6708 PH Wageningen

Parkeren

De parkeerlocatie bevindt zich op:

Unilever Foods Innovation Centre – Hive
Bronland 14
6708 WH Wageningen

Komt u met de auto, dan rijdt u de Droevendaalsesteeg af richting de Universiteitscampus. Ga linksaf naar de Hoge Steeg en vervolgens rechtsaf naar Bronland. De parkeerlocatie bevindt zich aan uw linkerzijde. Nadat u uw auto bij Hive heeft geparkeerd, is het 2 minuten lopen naar Omnia.

Komt u met de trein op station Ede/Wageningen, dan kunt u direct naar Omnia, raadpleeg hiervoor de mogelijkheden voor het openbaar vervoer via https://9292.nl.

Omnia is gevestigd op:

Omnia – Congrescentrum op Wageningen Campus
Hoge Steeg 2
6708 PH Wageningen

Aanmelden T&U Innovation Day 2023

Naam(Required)
E-mailadres(Required)
Voor welke deelsessie wilt u zich aanmelden?(Required)
Let op! Vol = Vol. 

Datum

11/09/2023

Locatie

Wageningen Campus – Congrescentrum Omnia
Gebouw 105
Hoge Steeg 2
6708 PH Wageningen

Plan uw route