Innovation Prize

Innovation Prize

INTRODUCTIE

Ben jij een innovatieve food of agri start-up of scale-up? Een toekomstmaker met een veelbelovend idee? Dan bent jij de ideale kandidaat voor de Topsector T&U Innovation Prize. Aanmelden kan nog tot en met 15 september!

Het winnende team ontvangt een onderzoeksbudget bij Wageningen University & Research ter waarde van € 25.000 en begeleiding op maat van een T&U innovatiemakelaar. StartLife, een toonaangevende start-up incubator op het gebied van food en agtech, biedt als extra prijs een wildcard aan voor het StartLife Accelerate Program van februari 2020. 

OVER DE INNOVATION PRIZE

Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U) nodigt startups en scale-ups uit die aantoonbaar de efficiëntie van voedselproductie in een kasomgeving verhogen om in 2050 op duurzame wijze aan de wereldwijde voedselvraag te kunnen voldoen. De uitdaging staat open voor start-ups of scale-ups die innovatieve technologieën integreren in een eindproduct en bij voorkeur werken aan duurzaamheid of circulariteit.

DE PRIJS

Het winnende team ontvangt een onderzoeksbudget bij Wageningen University & Research ter waarde van € 25.000 om de innovatie ook echt te gaan realiseren. Daarnaast krijgt de winnaar begeleiding op maat van een T&U innovatie-makelaar (20 uur ter waarde van € 2.500 euro). Als extra prijs biedt StartLife, een toonaangevende start-up incubator op het gebied van food en agtech, een wildcard aan voor het StartLife Accelerate Program van februari 2020.

STARTUP AFTERNOON

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Startup Afternoon op 12 december in het World Horti Center in Naaldwijk. Tijdens deze bijeenkomst delen gevestigde bedrijven, start-ups en scale-ups van binnen en buiten de tuinbouw hun kennis, netwerk en nieuwste innovaties. Topsector T&U organiseert deze bijeenkomst samen met het innovatieplatform HortiHeroes.

WIE KAN ER MEEDOEN?

De uitdaging staat open voor bedrijven met het volgende profiel:
1. Start-ups of scale-ups;
2. Met zowel economische als maatschappelijke motieven;
3. Innovatieve technologie geïntegreerd in eindproduct of operaties
4. Bij voorkeur werken aan duurzaamheid en / of circulariteit

Deel dit artikel:

IMPACT_T&U_logo