Maaike Raaijmakers

Biologische tuinbouw en uitgangsmateriaal

Innovatiemakelaar Maaike Raaijmakers

Biologische tuinbouw en uitgangsmateriaal

Maaike Raaijmakers werkt als projectleider bij Bionext en houdt zich bezig met projecten op het gebied van biologisch uitgangsmateriaal, veredeling en sierteelt: van beleidsontwikkeling en lobby tot aan het adviseren van potentiële omschakelaars. Ze heeft ze een uitgebreid (internationaal) netwerk, veel kennis over de biologische wet- en regelgeving en de onderzoeksmogelijkheden.

Biologische ondernemers en ondernemers met interesse in de biologische (zaad) teelt, handel of verwerking kunnen met hun vragen bij haar terecht.

“Een broeier van tulpenbollen vroeg om advies over de regels die gelden voor het biologisch broeien van bloembollen. Omdat de Europese biologische regelgeving niets over broeien zegt, waren de regels onduidelijk. We hebben samen met de ondernemer de verschillende opties op een rij gezet en navraag gedaan bij buitenlandse collega-organisaties over hun aanpak. Het resultaat is dat certificeerder Skal een beleidsdocument heeft opgesteld dat de gevraagde duidelijkheid biedt. Er zijn inmiddels twee bedrijven die biologische bloembollen broeien tot biologische tulpen.”

Maaike_Raaijmakers_Innovatiemakelaar