Paul Monincx

Veredeling, inhoudsstoffen uit planten, reststroom verwaarding

Innovatiemakelaar Paul Monincx

Veredeling, inhoudsstoffen uit planten, reststroom verwaarding

Paul Monincx is als innovatiemakelaar breed inzetbaar. Hij ondersteunt ondernemers onder andere bij het aanbrengen van focus, het vinden van partners, het opstellen van een businesscase etc. Hij is al jaren actief in de agrifood- en tuinbouwsector.

Paul houdt zich bezig met uiteenlopende onderwerpen: van het geven van advies aan bedrijven in de eiwittransitie, de ontwikkeling van nieuwe producten tot aan activiteiten in de algenwereld en de stadslandbouw en innovaties rondom de stikstofreductie.

“Een ondernemer had van zijn restafval een innovatief product ontwikkeld, maar hij wist niet hoe hij verder moest. We zijn gestart met ‘speed innovatie’ met studenten van een hogeschool die met hem hebben meegedacht over het vermarkten van zijn product, De volgende stap was het vinden van projectpartners en het optimaliseren, verwerken en verpakken van het product. Deze ondernemer heeft inmiddels een goed lopende afzet van zijn nieuwe product: het gaat nu rechtstreeks naar de consument en wordt gebruikt door onder andere een cateraar, die het product weer toepast als smaakbrenger in de eigen producten.”