Schrijf je nu in voor de Topsector T&U Innovation Prize 2023

Schrijf je nu in voor de Topsector T&U Innovation Prize 2023

In 2023 vindt de vijfde editie van de uitreiking van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen #IMPACT2025 Innovation Prize plaats. In deze jubileumeditie is het centrale thema gezondheid; speciaal innovatie die bijdragen aan het gezonder eten, gezonder leven en de bijdrage van Tuinbouw & Uitgangsmaterialen aan het klimaat. Oplossingen en innovaties die hieraan werken/bijdragen komen in aanmerking voor de award.

Michiel Roelse, directeur TKI Tuinbouw & Uitgangsmaterialen: “Trots dat dit alweer de 5e editie is van de Topsector T&U Innovation Prize. Dit jaar kiezen we bewust voor een thema wat verder af staat van primaire teelt. Het gaat er om op welke wijze kunnen we als sector nog beter kunnen bijdragen aan gezonde voeding en het welbevinden van mensen door de inzet van bloemen en planten in huis en stad.”

Thema 2023: Plants + Human >>> Health

De Nederlandse tuinbouw heeft een aantal uitdagingen voor haar eigen toekomst als het gaat om innovatie. De sector is echter ook een belangrijk onderdeel voor een gezonde toekomst. Of het nu gaat om gezonder eten of een gezondere leefomgeving. Beiden leiden tot meer gezondheid en zijn essentieel voor de toekomst. In deze editie van de Innovation Prize staat dan ook de bijdrage, in welke vorm dan ook, aan gezondheid centraal.

Harrij Schmeitz, IMPACT 2025: “In de eerste vier edities was de Innovation Prize er voor startups vanaf TRL-level 6, als er zeg maar al een plantje is. We zien echter dat er een behoefte is om goede ideeën van binnen maar ook buiten de sector te verzamelen en te verbinden met stakeholders in de keten. De zaadjes planten. Nieuw dit jaar is de TUx: korte pitches van goede ideeën op het raakvlak van de sector tuinbouw & uitgangsmaterialen voor gezonder eten en/of een gezondere leefomgeving.

De T&U Innovation Prize is voor startups. Maar T&U is op zoek naar nieuwe ideeën, ook ideeën die nog “in het hoofd zitten”. Daarom vindt dit jaar voor de eerste keer de TUx plaats: pitch jouw innovatieve idee en vindt een bedrijf voor jouw idee.

Meer weten? Klik dan hier

Deel dit artikel:

IMPACT_T&U_logo