Minister Staghouwer neemt rapport over impact Topsector T&U in ontvangst

Minister Staghouwer neemt rapport over impact Topsector T&U in ontvangst

Henk Staghouwer, de kersverse minister voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, bracht op maandag 14 maart een bezoek aan de Nederlandse tuinbouw. Hij bezocht World Horti Center in Naaldwijk voor een werklunch en rondleiding. Aansluitend ging hij op bezoek bij groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan, kweker en verpakkingsbedrijf Beekenkamp Group en Koppert, een bedrijf dat gespecialiseerd is in duurzame gewasbescherming.

Tijdens zijn bezoek aan de Nederlandse tuinbouwsector heeft de miniser het rapport ‘Onderzoek met Impact’ van Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen in ontvangst genomen uit handen van Kees van Ast, voorzitter van TKI T&U.

De studie zoomt in op 191 projecten die betrekking hebben op de productietuinbouw en in het bijzonder op de 89 projecten die inmiddels zijn afgerond. De conclusies van het rapport zijn duidelijk: het onderzoek dat plaatsvindt via de Topsector T&U heeft impact! Van iedere vijf projecten, hebben er drie kennis opgeleverd die direct wordt toegepast in de praktijk. De 89 afgeronde projecten gaven aanleiding tot vier octrooiaanvragen en de oprichting van vijf startups, naast andere nieuwe bedrijvigheid. Twee derde van de projecten leidde tot vervolgonderzoek. Download hier het volledige rapport.

Deel dit artikel:

IMPACT_T&U_logo